VÝZNAM: svetlonoš

ASTROLOGIE: Kozorožec

VŠEOBECNE: vášeň, tiene minulosti, dramatickosť, závislosť, zvádzanie, zmyselnosť, strach, ctižiadosť, rýchlosť, krutosť

Karta Diabol vám signalizuje, že ste závislí na prostredí, ľuďoch, práci a rôznych drogách. V skutočnosti vás diabolský strach ovláda. Je to dobrý sluha, ale zlý pán. Nenechajte sa ovplyvňovať svojim okolím. Vzoprite sa, povedzte verejne svoj názor. Zistíte, že druhí majú aj svojho diabla a prežívajú svoje úzkosti. Diabol je vykonštruovaný strach, ktorý nemá reálne základy. Tlačí vás do situácií, v ktorých ste vystavení najrôznejšiemu obmedzovaniu. Zväzujú vás. Diabol predstavuje zakázané ovocie, ktoré vás láka a priťahuje. Má mnoho podôb, prejavov i tvárí.

Partnerstvo

Prepadáte vášni a zmyselnosti. Neviete byť vo vzťahu stáli a dôležitejšia je pre vás rozkoš ako láska. Diabol má mnoho tvárí a podôb, ktoré s láskou nijako nesúvisia. Vo vzťahu sa necháte ovplyvňovať partnerom, na ktorom ste citovo alebo finančne závislí.

Povolanie

Nepúšťajte sa do obchodu, aj keď všetko vyzerá nevinne, nenechajte sa zvádzať k nečistým praktikám, pozor na zneužitie moci. Ste závislí na svojom zamestnaní a robíte si starosti o peniaze.

Denná karta

Diabolský deň. Nič nevychádza, ale ako všetko vyzerá zle, tak naopak diabolsky dobre dopadne. Nebojte sa, postavte sa svojmu strachu čelom, nevzdávajte sa a bojujte za svoju vec.

Ročná karta

Diabolský rok plný zvratov, odchodov a návratov, prepadov aj vzrastov. Ste dostatočne silní a prekypujete vášňou. Tá vám pomôže vybradnúť z ťažkých situácií a dôjsť tam, kam potrebujete. Skroťte svoj strach humorom a nadsadením, tým zjednodušíte nepríjemné situácie a ovládnete Diabla.